Kam ísť na Mallorce?

Najlepšie atrakcie na Malorke

1. Katedrála – Cathedral de Mallorca – Katedrála na Malorke bola postavená na jednej zo starobylých akropol mesta.

2. Staré centrum mesto Alcudia – staré múry zo 14. storočia obklopujú komunitu, ktorá vyvažuje moderný cestovný ruch s tempom a spôsobom života, ktorý zachováva staré pamiatky. Je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO a je plné rôznych reštaurácií, barov a obchodov. Môžete navštíviť kostol sv. Jaume, prejsť sa po hlavnej ulici Carrer Major, odfotiť sa pri bráne Xara, a užiť si nádherný výhľad pri prechádzke po stredovekých hradbách. Naplánujte si návštevu na dni trhu, kde nájdete čerstvé produkty, suveníry, topánky, tašky a ďalšie. Leží na severovýchode ostrova a dostanete sa tam za 45 minút autom z Palma de Mallorca.

3. Cuevas del Drach – séria jaskýň s obrovským množstvom stalagmitov a staligtitov všetkých tvarov a veľkostí s jemným osvetlením.

4. Pláž Playa de Muro – kilometre mäkkého bieleho piesku, čistého tyrkysového mora a rušných oblastí a pokojných oblastí. Táto pláž dlhá 3,7 míle má pokojné a plytké vody (skvelé na plávanie pre deti) a množstvo vodných športov, ako je parasailing a vodné lyžovanie. Pláž je rozdelená na štyri časti a je plná kaviarní, barov a určených ihrísk. Za poplatok môžete získať ležadlá, slnečníky a osobné uzamykateľné skrinky, ako aj sprchy, ktoré môžete využívať zadarmo. Je to tiež jedna z najbezpečnejších pláží na svete, s viac než dostatočným počtom plavčíkov v službe a dôkladným záchranným systémom. Nachádza sa na sevorozápade ostrova.

5. Serra de Tramuntana – pohorie, ktoré sa zachovalo ako významná prírodná rezervácia. Skalnaté vápencové pohorie sa tiahne po dĺžke severozápadného pobrežia ostrova.

6. Palma Aquarium – viac ako 700 rôznych druhov vás privíta pri prechádzke všetkými rôznymi oceánmi. Toto akvárium, ktoré sa nachádza kúsok od pláže Palmy, je jednou z najobľúbenejších atrakcií. S 55 nádržami, ktoré predstavujú biotopy v Stredozemnom mori a trópoch, sa v nej nachádza najväčšia zbierka živých koralov v Európe, ako aj jedna z najhlbších nádrží so žralokmi, ktorú si môžete pozrieť zblízka cez loď so skleneným dnom alebo potápanie.

7. Park Káthmandu – Vodný park – Dobrodružstvo čaká v parku Katmandu na Malorke v Španielsku. Vstúpte do mýtického sveta nečakaného dobrodružstva, vzrušujúcich jázd, epických 4D stretnutí a zimomriavok v parku! Od očarujúcej rodinnej zábavy až po ohromujúce dobrodružstvá pre tých, ktorí hľadajú vzrušenie – každý nájde nekonečnú slobodu pri hraní s flexibilnými možnosťami predaja vstupeniek. Nachádza sa v srdci pláže Calvia a len 250 metrov od mora.

8. Castell del Bellver – získajte ešte viac zážitkov z výletu na hrad Bellver a objavte históriu lokality s audio sprievodcom. Prehliadka ktorú si môžete stiahnuť do svojho mobilu, vám poskytne prehľad o stavbe a architektúre hradu spolu s príbehmi významných väzňov, ako je Gaspar Jovellanos, ktorí boli kedysi väznení v jeho múroch. Nachádza sa pri hlavnom meste.

9. Platja d’es Trenc – asi 4 km dlhá pláž s piesočnatými dunami a čisté tyrkysovo modré more. Nachádza sa na južnej časti ostrova, asi 40 minút autom západne od hlavného mesta Palma.

10. Palau de l’Almudaina – Krátko po dobytí Arabmi na tomto mieste stojí kráľovský palác. Kráľovský palác La Almudaina, ktorý sa nachádza hneď vedľa katedrály, pochádza zo 14. storočia, je oficiálnym sídlom kráľa a kráľovnej počas ich pobytov na Malorke. Spolu s katedrálou v Palme je dominantou hlavného mesta Baleárskych ostrovov. Palác odráža umelecké štýly, ktoré sa navzájom striedali počas histórie ostrova. Spravuje ho verejný orgán národného dedičstva.

11. Cap de Formentor – hory obklopené morskou vodou sú akoby „objaté nebeskými krídlami anjelov“.

12. Passeig des Born – Už viac ako storočie je táto krátka promenáda v Palme lemovaná stromami centrom mestského života; bola svedkom fiesty, nespočetné generácie rodín, ktoré si užívajú večernú prechádzku. Počas Frankovej éry bol premenovaný po diktátorovi, ale každý ho stále nazýval „Narodený“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Translate =>>